Östlig förbindelse åter på agendan!

Tredje gången gillt: Österleden på agendan igen!

Östlig förbindelse, eller Österleden som den kallades tidigare, utreddes både i början av 1990-talet och i mitten av 2010-talet men har båda gångerna tagits bort av dåvarande regeringar. Nu med en moderatledd regering så återstartas projektet igen och nu är inte frågan OM, utan HUR det ska bli av och finansieras. Nackamoderaterna har länge kämpat för Östlig förbindelse, det som skulle skapa en ringled under Stockholm och som innebär att Nackabor inte längre behöver åka genom stan för att ta sig norrut. Stockholm är den enda huvudstaden inom EU som inte har en ringled.

Tack regeringen säger jag bara! Utbrister Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande. Som vi kämpat för detta, dels i Nacka, men även i hela länet och regionen. Även om det nog dröjer innan spaden kan sättas i marken är det en viktig markering att den bit som slutför Stockholms ringled åter finns med i planeringen. Östlig förbindelse är en absolut nädvändighet för smidigt resande till och från Nacka i framtiden, både för de som åker bil och för de som reser kollektivt. Vi Nackamoderater kommer fortsätta ligga på och bevaka frågan, men att detta finns med i budgetpropositionen är mycket välkommet.

Östlig förbindelse med i regeringens budgetproposition

Den moderatledda regeringens budget fokuserar på investeringar, tillväxt och trygghet. Bland annat genomförs skattereformer för att stärka köpkraft och arbetslinjen, stora satsningar på infrastruktur som vägar och järnvägar, och så fortsätter regeringen med sitt största vallöfte: att få ordning på Sverige genom satsningar på rättsväsende, försvar och förebyggande arbete.

Vår politik för trafik & framkomlighet

Nacka – där vardagen fungerar. Nackaborna ska kunna ta sig fram. Det ska vara enkelt, bekvämt och miljövänligt. Vi vill verka för ett Nacka som hänger ihop genom hållbara kommunikationer, vägar och kollektivtrafik så att Nackaborna kan få vardagspusslet att gå ihop utan köer och trängsel. Det är helt nödvändigt att infrastrukturen byggs ut för detta. LÄS MER

Om Mats Gerdau

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Älta.

Läs mer om Mats HÄR